Yleinen työttömyyskassa

Yleinen työttömyyskassa YTK haluaa tarjota hieman erilaista palvelua kuin perinteiset ammattiliitot. YTK on Suomen suurin työttömyyskassa, jonka jäsenenä on jo yli 380 000 suomalaista eli noin 14 % palkansaajista. YTK auttaa kun henkilö jää työttömäksi tai tarvitsee apua työelämän haasteisiin.

ytk

YTK:n jäsenmaksu on kohtuullinen, sillä vuonna 2016 vuosijäsenmaksu oli 118 euroa. Kiinteä jäsenmaksu on siinä mielessä myös hyvä, ettei se ole prosenttiosuus palkasta ja näin ollen jäsenmaksulasku ei tule kenellekään yllätyksenä.

YTK tarjoaa palveluitaan myös opiskelijoille ja nuorille, jotka eivät tiedä usein paljoakaan työttömyydestä tai yleisistä työsuhteisiin liittyvistä asioista. YTK:n nettisivuilla on erillinen osio suunnattu pelkästään nuorille. YTK:n jäseneksi voi liittyä jo opiskeluaikana, jolloin jos opiskelija jää työttömäksi opintojen päättymisen jälkeen, voi hänellä olla oikeus työttömyystukeen. Näin ollen opiskelija ei jää tyhjän päälle valmistuttuaan.

YTK:n sivulta löytyy kattava osio yleisesti esitettyjä kysymyksiä sekä erilaisia esimerkki tilanteita. YTK pitää myös blogia, josta löytyy todella laaja skaala erilaisia blogipostauksia työelämään liittyen. Jo pelkästään näillä tiedoilla muun muassa nuoret voivat oppia todella paljon työelämästä sekä siihen liittyvistä ongelmatilanteista sekä tilanteista selviytymistä.

YTK on palvelumallillaan halunnut tehdä työttömyyskassaan liittymisen helpoksi ja se on yrittänyt myös lieventää työttömyyden aiheuttavaa häpeää. YTK on panostanut myös työttömyyshakemusten käsittelyjen nopeuteen, jotta työttömät henkilöt eivät joutuisi odottamaan päivärahojaan liian kauan. Työttömyyshakemukset ovatkin helppo täyttää suoraan internetissä, jotka YTK käsittelee kahden arkipäivän sisällä.

Jos henkilö ei ole missään ammattiliitossa tai työttömyyskassassa niin suosittelemme ainakin YTK-kassaan liittymistä. Työttömyys voi yllättää kenet tahansa, sillä Suomen tämänhetkinen talous- sekä työtilanne ei ole paras mahdollinen. Näin ollen varmaltakin vaikuttava työpaikka voi olla uhan alla. YTK:n palveluista sekä työttömyysasioista voi lukea lisää heidän nettisivuiltaan.